A vitaminos arcápolás: a legjobb retinol arcszérumok válogatása

A Retinol sok titkot rejt magában. Amit tudunk róla és hatásairól, az egy pótolhatatlan öregedésgátló alapanyag képét festi le. A Retinol arcszérum az első és legalapvetőbb lépés a fiatalos megjelenés megőrzése érdekében. De melyik A vitaminos szérumot válasszuk a legjobb eredmények érdekében? 

Mielőtt azonban véleményeznénk a retinolos termékeket, nézzük meg miért ez az alig észrevehető vitamin a legkeresetebb alapanyag az öregedő bőr kezelésére.

Retinol, azaz A vitamin 

Néhányan ellenzik a retinolt, mondván irritációt és allergiát okozhat, míg mások bátran ajánlják akár napi használatra is pattanások kezelésére, illetve ráncok ellen. De akkor mi az igazság?

A retinol, amely az A vitamin egyik formája a pattanások egyik legnépszerűbb ellenszere, amelyet ráncok és sötét foltok ellen is előszeretettel alkalmaznak. Ez a hatékony öregedésgátló anyag csupán egyetlen hátránnyal rendelkezik. Túl sok A vitamin tényleg irritácíóhoz vezethet, és a nappal is negatív kölcsönhatásba léphet.

Miért válasszunk mégis retinolos arcszérumot?

Emiatt a retinolt fontos szérum formájában felvinni, és érdemes kerülni nappali használatát. Emellett javasolt napvédő faktorral ellátott hidratálót alkalmazni használata után. Ezzel egyrészt megőrzöd az A vitamin bőrregeneráló tulajdonságait, másrészt megvéded bőröd az irritációtól.

Milyen hosszútávú jótékony hatásai vannak a rendszeres retinol szérum használatának? Ez főleg attól függ, milyen állapotban van a bőröd, amikor elkezded a retinolos kezelést. Azonban ezek a hatások garantáltak:

  • hámlasztja az elhalt sejteket és kisimítja a bőrt.
  • csökkenti a ráncokat és a sötét foltokat.
  • növeli a bőr rugalmasságát.
  • tisztítja az eltömített pórusokat és kevésbé láthatóvá teszi azokat.
  • csökkenti a pattanásokat és a komedonokat.
  • növeli a bőr ragyogását és egészséges színét.

RETINOLOS SZÉRUMOK – VÉLEMÉNYEK

Az alábbi listában a legnépszerűbb retinolos arcszérumokat válogattuk össze, amelyek közül kiválaszthatod, melyik a legmegfelelőbb számodra. Következzenek az A vitaminos szérumok legeslegjobbjai.

a legjobb arcszérum Nanoil

▶ Nanoil Retinol: A vitamin arcszérum

Méret: 50 ml

A felhasználók szerint jelenleg a Nanoil retinol arcszérum a legjobb retinolos szérum. Ennek a magas koncentrációjú szérumnak a hatásait bőrápolási szakértők igazolják. Ez az üvegcse az A vitamin legtisztább formáját, és antioxidánsokban dús Boerhavia Diffusa kivonatot tartalmaz.

A Nanoil retinol arcszérumot reggel és este is használhatod. Könnyed formulájának köszönhetően gyorsan felszívódik és belülről táplálja a bőrt. Ez az egyetlen retinol szérum amely nem csak a hiperpigmentációt és a ráncokat szünteti meg, de az arc formáját, illetve az arc egészséges és hibátlan megjelenését is helyreállítja.

termék honlapja: www.nanoil.hu

▶ Kiehl’s Midnight regeneráló koncentrátum

Méret: 15/30 ml

Ez a kis kiszerelésben kapható éjszakai bőrápoló koncentrátum az egyik legjobb retinolos szérum. Ezt a szérumot kizárólag éjszakai használatra fejlesztették ki, mivel feladata, hogy feltöltse a bőr napközben elhasznált erőforrásait.

A Kiehl’s Midnight regeneráló koncentrátum 99,8%-ban természetes összetevőkből áll, azonban ennek elég borsos ára van. Az A vitaminon kívül tartalmaz levendulaolajat, ligetszépeolajat és olíva szkvalánt (amely az emberi bőrben természetes előforduló szkvalán helyettesítője).

▶ The Ordinary Retinol 0,2% szkvalánban

Méret: 30 ml

A következő retinol szérum amit bemutatunk egy híres cégtől származik, a The Ordinary-től. Ez a vízmentes formula 0.2% tiszta retinolt tartalmaz. Ez bár kevés, elegendő ahhoz, hogy segítsen szembeszállni a ráncokkal és feltöltse a bőrt. Kár hogy sokáig kell várni, hogy láthatóvá váljanak az eredmények.

A The Ordinary Retinol 0,2% szkvalánban tartalmaz még paradicsom kivonatot, A vitamint, szkvalánt amely a bőr elengedhetetlen összetevője, és rozmaring kivonatot. Ha bőröd könnyen irritálódik, lehet jobb ha egy kevesebb összetevőből készült terméket választasz.

▶ Peter Thomas Roth Retinol fúzió PM

Méret: 30 ml

Az egyik legdrágább szérumot a listán, a Peter Thomas Roth Retinol fúziót éjszakai használatra javasoljuk A sötét üveget elnézve először arra gondolhatunk, ez egy férfiaknak kifejlesztett szérum, azonban a terméket bárki használhatja akinek fakó és megereszkedett a bőre. Hosszútávon a termék csökkenti a ráncokat. Ez a Peter Thomas Roth termék kevés alapanyagból készül. Ezek közül a tokoferolt (E vitamin) és a szkvalánt érdemes megemlíteni. Sajnos a termék alkoholt és szilikont is tartalmaz.

▶ REN Clean Skincare Bio Retinoid ránctalanító olaj koncentrátum

Méret: 30 ml

A következő termék a listánkon a REN Clean Skincare Bio Retinoid ránctalanító olaj koncentrátum. Ez egy olajbázisú, erőteljes retinol szérum amely a REN Maradj fiatal és szép termékcsaládjához tartozik. Magas koncentrációjú A vitamint és lipideket tartalmaz, amelyek napi használat mellett táplálják a bőrt. Ezt a szérumot este érdemes használni. Csökkenti a ráncokat, hidratál és egyenletes bőrszínt kölcsönöz.

▶ Neauvia Retinoid szérum

Méret: 30 ml

A Neauvia Retinoid szérum az utolsó retinol amit bemutatunk.  Ez az elegáns fekete üveg 1% komplex retinolt tartalmaz. Az A vitamin három formáját tartalmazza: tiszta retinolt, bio retinolt (növényekből kinyert) és retinaldehidet. A Neauvia Retinoid szérum különösen ráncok és pigmentáció ellen ajánlják, hiszen kisimítja a bőrt és növeli annak elaszticitását rendszeres használat mellett. Sajnos ahhoz hogy kipróbálhasd ezt a terméket, mélyen a pénztárcádba kell nyúlj.

Összefoglaló

A szépségipar még sok másik retinoltartalmú szérumot kínál. Az A vitamin rendkívül keresett alapanyaggá vált, és a gyártók mindent megtesznek, hogy kiszolgálják a kínálatot. Ne felejtsük el, hogy csak olyan kiváló minőségű retinolszérumokat válasszunk, amelyek biztonságos és hatékony koncentrációban tartalmazzák az A vitamint, illetve természetes és gondosan kiválasztott összetevőket tartalmaznak.