Hogyan óvjuk a bőrünk? Ismerd meg a szabályokat!

Valahányszor az interneten olvasol a bőrápolásról, gondosan figyelned kell a sok-sok információra, mert még a legkedvesebb kozmetikumnak is megvannak a hátulütői. Ezen cikkünk segítségével megtudhatod, hogyan kell helyesen és hasznosan óvnod a bőrödet.

Fontos tudnivalók a bőrápolásról

Mindenkinél egy kicsit máshogy kell gondozni a bőrét, mert mindenki máshonnan származik. A fő szabály a lehető legkedvezőbb kozmetikumok használata. Például ha olyan krémeket és balzsamokat használ, amelyek nem tartalmaznak paranusszenzibilizálóanyagokat, akkor ezek nem szűkítik meg a bőrt. Az is nagyon fontos, hogy minden kozmetikumot megfelelően alkalmazzunk:

  • Amikor fürdünk, ne használjunk túl forró vízt, és kerüljük a túl gyakori zuhanyozást, a túl hosszú bázis- és tápláló-lepedék használatot.
  • A legmegfelelőbb a természetes balzsamok használata. Mielőtt folytatná, meg kell győződnie arról, hogy a választott kozmetikumnak minden komponense természetes, és nem tartalmaz szőrtelenítő anyagokat.
  • Kerüljük a túlságosan intenzív arcmosást és tisztítást, mert ez a bőr számára sok stresszt okozhat.

Egyébként, ne hagyd figyelmen kívül ezt a szabályt: akármilyen öregedést gátló, tápláló és ápoló hatású krémeket is használ, használd őket komolyan. Ne alkalmazd túl sok napozásra és túl sok napfényre. Ne hagyjuk, hogy a napfény pedig károsítsa a bőrünket, még biztonságos, kompetens napozáskor is. Maradj tiszta. Ne felejtsd el megtisztítani a bőröd minden alkalommal, amikor lefekvés előtt alszol, még a legszebb porcelán bőrt is, amit csupán heti egyszer kívánatos tisztítani.

Természetes és házilag készített arcápolás

Természetes arcápolószereket is használhat a bőrének ápolására. Ezekben az összetevőkben nincsenek olyan adalékok, mint a parabének vagy a szilikonok. A természetes arcápolási termékek – ha valóban természetesek – nem allergizálnak, és segítenek a bőrtörélő anyagok eltávolításában.

A házilag készített arcápoló szereket is használhatja. Ezeket könnyen elő tudja állítani otthon, és nagyban meg tudja egyszerűsíteni az arcápolási rutint. Például, egy házilag készített arcpakolás segít kiegészíteni a bőrápolást, és különböző alapanyagokat használhat, hogy megfeleljen az egyéni igényeknek. A legfontosabb, amikor előállít egy ilyen házilag készített arcápoló terméket, minden összetevő keverékéből csak kis mennyiséget vegyünk. Ezeket a termékeket elég azonnal elkészíteni és használni, mert a legtöbb recept nem tárolható hűtőszekrényben.

Tippek a bőrápoláshoz nyáron és a télben

Mivel a bőr típusa és a lakóhely is más-más, szükséged lehet néhány speciális bőrápolási lépésre nyáron és télen. Minden időszaknak megvannak a saját bőrápolási sajátosságai, így például nyáron elegendő a víz mentesen tisztítani, míg télen meg kell erősíteni a bőrt, és ezáltal sokkal gondoskodóbbnak kell lennünk. Ezeket a télen és nyáron használható bőrápolási tippeket tudnod kell mielőtt megtanulod, hogyan kell hasznosan és hogyan kell megfelelően óvnod a bőrödet:

Nyáron

  • Csökkentse a mosakodás gyakoriságát és a napozási időt a bőr védelme érdekében.
  • Öblítsd le a bőrt mérsékelt vízzel, pótolja a nedvességet a bőr és amikor sokat van a napfény közvetlen hatása alatt.
  • Ne használjon kopásgátló szereket és napvédőt.
  • Válasszon puhább termékeket, mint például szalicilos zselé.

Télen

  • Tekintsük meg a téli bőrápolást, hogy védjük a bőrt a közvetlen szél, hideg és száraz levegő miatt.
  • Válasszon fényvédőt, alacsony színű, parabénmentes és s