Kerüld el a gyakori bőrproblémákat

Megtalálhatod a legszebb sminket és divatos ruházatot, de a bőröd az igazi dísze a megjelenésednek. Mindannyian szeretnénk ragyogó, egészséges bőrt, azonban néha komoly problémákkal kell szembenéznünk. Itt adunk néhány tippet a gyakori bőrproblémák elkerülésére.

Akne

A leggyakrabban előforduló bőrprobléma a tinédzserek és felnőttek körében az akne. A gyulladásos bőrbetegség a bőrszemcsék elzáródása és a bőrben található baktériumok szaporodása miatt alakul ki. Elkerülhető a személyes higiénia betartásával, az egészséges táplálkozással, a rendszeres bőrtisztítással és annak megfelelő hidratálásával.

Akne egy felnőtt nő arcán

Pikkelysömör

A pikkelysömör egy krónikus bőrbetegség, amely a bőr gyulladását és a pikkelyszerű felrakódásokat okozza. A probléma a genetika és az immunrendszer működése miatt alakul ki. Bár nem lehet teljesen megelőzni, a tünetek súlyosságát csökkentheti a stressz kezelése, az alkohol kerülése, a megfelelő táplálkozás és a bőr hidratálása.

Pikkelysömör a kézfejen

Száraz bőr

A száraz bőr nem mindig betegségre utal, azonban szintén okozhat kellemetlenséget. A száraz bőr érdes, repedezett és húzódik. A nem megfelelő táplálkozás, a dohányzás, az alkoholfogyasztás és a rendszeres fürdés is okozhatja. Elkerülhető a bőr megfelelő hidratálásával, cukrozott italok kerülésével és a dohányzás mellőzésével.

Száraz bőr a kézfejen

Rosacea

A rosacea egy másik gyakori bőrbetegség, amely a bőrpír, a kitágult ereket és a pattanások megjelenését okozza, főleg az arc középső területén. Az öröklődés és az éghajlati változások is okozhatják. A tünetek súlyosságát csökkenthetjük szteroidmentes krémek használatával, egyes ételek kerülésével és a szűrt UV Sugárzás kerülésével.

Rosacea egy nő arcán

Emlékezz, hogy a bőröd a legnagyobb szerve a testedben és tükrözi az egészséged állapotát. Gondoskodj róla úgy, ahogyan kell! Ne felejtsd el, hogy a leghatékonyabb kezelés a megelőzés, tehát fontos odafigyelned a napi szokásaidra és életmódodra. Ha pedig bármi aggasztó tünetet észlelsz, fordulj bőrgyógyászhoz!