Típusú sminktermékek

Beavatkozás nélkül biztonságosan állíthatjuk, hogy a smink igazi művészi forma. Számtalan termékolvasattal, amelyek változatos színekben, textúrákban kaphatók, az opciók végtelenek. Ezen felül nem csak választani kell a színek és a textúrák közül, hanem felmerül az is, hogy miről is szól a sminkrendszere.

A sminktermékek típusai

Ezen cikk során bemutatjuk a különböző sminktermékek típusait és azok felhasználási módjait, hogy segítsünk az olvasóinknak egyértelműen átlátni a világ minden színes, csillogó és csábító szegletét. Fedezzük fel most.

Alapozó

Az alapozó, mint azt a neve is sugallja, az a termék, amely alapot ad a sminkednek. Egyenletes bőrtónust, rejtett hibákat és finomított pórusokat hoznak létre, amelyekre a többi termék lesz felhordva. Az alapozók számos árnyalatban és különböző formulákkal kaphatók, hogy alkalmazkodjanak a különböző bőrtípusokhoz és igényekhez.

Corrector

A korrektorok olyan termékek, amelyeket célspecifikusan használnak a bőrhibák, például sötét karikák, vörös foltok, pigmentfoltok vagy akár piszolyok eltakarásához. Azoknak a területeknek a különleges kezelésére szolgálnak, amelyekben az alapozó nem tudja teljesen lefedni a hibákat.

Púder

Leggyakrabban az alapozók végső rétegének megszilárdítására és a smink “elzárására” használják, a púderek segítenek abban, hogy a smink hosszabb ideig tartson, és megakadályozzák, hogy az arc fényleni kezdjen. Pontosan emiatt a púder olyan lényegi terméknek számít a sminkelésben.

Szemhéjpúder

A szemhéjpúder hozzáadja a szem sminkjének mélységét és dimenzióját, lehetővé téve, hogy kiemeljék és hangsúlyozzák a szemet. Számos színárnyalatban, fényességben és textúrában kaphatók, hogy a lehető legnagyobb radikális különbséget tudj olyanok között.

Tus

Szemceruza vagy tusfej is használható a szem kontúrjainak megrajzolásához, így a szemek nagyobbnak és nyitottabbnak tűnnek. Ez lehet élesen rajzolt vonal, vagy akár “füstös” hatás is, attól függően, milyen sminkmódot keres.

Szempillaspirál

A szempillaspirál a szempillákat hosszabbá, sűrűbbé és teltebbé teszi, ami segít abban, hogy a szemed kiemelkedjön és még csábítóbb legyen. A szempillaspirálok is kaphatók különböző színekben és formulákban, például vízálló változatban.

Arcpirosító

Tartalmazza az egészséges, ragyogó színeket az arcán, az arcpír felhasználható az arc hozzáadásához és megújításához, ami természetes, egészséges megjelenést eredményez. Az arcpirosítókat általában az arcoknál az arc kijelölésére használják, és hozzáadnak egy kis színt és melegséget.

Felhasználható még a kontúrozáshoz és a megvilágításhoz, és számos más terméket is lehetne megemlíteni, de remélhetőleg ez a lista elég jó indítást nyújt ahhoz, hogy megtaláld a saját, ideális sminkrutinodat. Mindig emlékeznél arra, hogy nincs semmi baj abban, ha tetszik, és a fontosabb, hogy magadon jól érezd magad a saját sminkedben.

Következtetés

Végülis, a smink ahhoz hasonlít, mint a művészet – a bőr a vászon, a színek és textúrák pedig a festék, amelyekkel szabadon alkothatsz. Nagyon elengedhetetlen, hogy megérted a különböző sminktermékek típusait és azok felhasználási módjait.