A legjobb termékek a hajad védelméért. 5 legjobb hővédő spray

A hajvasaló használata a legtöbb nő mindennapi hajformázási rutinjának elengedhetetlen részének tűnik. A sima haj jobban néz ki és segít abban, hogy ápoltnak tűnjön. A szomorú igazság az, hogy a hőformázó eszközök használata több kárt okoz, mint hasznot – megfosztja a hajat a nedvességtől, ami törékenységet és komoly kiszáradást okoz. Hogy elkerüljük a hajegyenesítésnek ezt a káros hatását, érdemes egy hővédő spray-hez fordulnunk. Hogy miért? Mert csak ez a termék képes megvédeni érzékeny hajadat a szélsőséges hőmérséklettől. A hővédő spray használata elengedhetetlen, ha gyakran teszed  ki a hajadat hőnek.

A drogériákban található rengeteg hővédő spray egyszerre átok és áldás. Honnan fogod tudni, hogy a kezedben tartott termék  megfelelő-e számodra? Honnan lehetsz biztos benne, hogy hozza az ígért eredményeket? Ezért készítettük el a legjobb hővédő spray-ek rangsorát, hogy ne kelljen az összes terméket a hajadon tesztelned.

Tényleg szükséged van hővédő spray-re?

Legtöbbünk fényes és sima hajat szeretne. Ennek a célnak az elérése érdekében minden reggel végigfuttatjuk a hajvasaló forró lemezeit a hajunkon. És bár a hatást elérjük, az nem tartós. Hamarosan a haj törékennyé és tompává válik. Hogy miért? Egyszerűen azért, mert a hő megfosztja a hajat a nedvességtől. Azt is észre kell venni, hogy a magas hőmérséklet hírhedt arról is, hogy gyengíti a keratin kötéseket, ami károsodáshoz vezet. Ráadásul a hő hatására a hajszálak megtörnek, ami szöszösödéshez és gubancokhoz vezet.

Ahhoz, hogy véget vessünk annak a negatív hatásnak, amelyet a hajvasaló egyértelműen minden hajtípusra gyakorol, be kell vezetnünk a napi rutinunkban egy hővédő spray-t. Hogy megkönnyítsük számodra a megfelelő termék kiválasztását, leteszteltük az öt legnépszerűbb hővédő sprayt, amelyek megvédik a hajat a hővel szemben. Elemeztük az összetevőket és a védelem erősségét. Melyik termék bizonyult a legjobbnak?

Hővédő spray-ek, amelyeket hajegyenesítés előtt használhatsz.

Van egy közös tulajdonsága az összes hővédőnek – elősegítik a simaságot és a fényt. Megfelelő alkalmazás esetén elszigetelik a hajat, így a hő nem okoz kárt benne. 

Nanoil Heat Protectant Spray

#1 Nanoil Heat Protectant Spray

méret: 6,76 fl. oz / 200 ml

Ez a termék megvédi a hajat, függetlenül attól, hogy milyen hőforrásnak van kitéve. A Nanoil Heat Protectant Spray védőréteget létrehozva nemcsak a hajat szigeteli el a hajszárító vagy a hajvasaló által termelt hőtől, hanem kisimítja a kutikulákat is, így a haj nem veszíti el a nedvességet. A selyemfehérjéket tartalmazó formula visszafordítja a haj károsodását – egyszerűen fogalmazva, egészségesebbé és ellenállóbbá teszi a hajat a külső agresszorokkal szemben. Érdekes, hogy a Nanoil Heat Protectant Spray-el bevonva a haj az UV-fénytől és a száraz levegőtől is védetté válik, amelyek mindketten hozzájárulnak a haj törékenységéhez és a fényvesztéshez. Egyetlen termékkel védetté és láthatóan szebbé teheted a hajadat. Mennyire erős a hővédelem? A gyártó azt ígéri, hogy a  230°C-ot elérő hőmérséklet nem okoz kárt, ha a hajformázás előtt használod a spray-t. Nem kell aggódnod a lapos vagy zsíros haj miatt, mert ez a spray nem fogja elrontani a frizurádat. Ez minden bizonnyal az egyik legköltséghatékonyabb hővédő spray.

A termékkel kapcsolatos további információkért látogass el a Nanoil hivatalos weboldalára: nanoil.hu

#2 Schwarzkopf OSIS+ Flatliner Heat Protection Spray

méret: 6,76 fl. oz / 200 ml

A Schwarzkopf OSIS+ Flatliner segít hosszan tartó frizurákat létrehozni. Biztos lehetsz benne, hogy ez a spray hosszú órákon át simán tartja a hajad, még akkor is, ha párás helyeken vagy. A Schwarzkopf hővédő spray-ben található polimerek bizonyítottan olyan pajzsot hoznak létre, amely felveszi a harcot a magas,  230°C-ot elérő hőmérséklettel szemben. Egy másik pozitívuma ennek a hővédőnek, hogy hidratáló hatással van a szálakra és ez minimálisra csökkenti a törékenység problémáját. Ami az alkalmazást illeti, nedves vagy száraz hajra is felviheted. Egy nagy flakon sokáig elég, de az ára elég magas.

#3 L’Oreal Elseve Dream Lengths Heat Slayer Pre-Iron Spray Leave-In

méret: 5,27 fl. oz / 150 ml

Ezt a terméket úgy tervezték, hogy 3 napig fenntartsa a sima és fényes hajat. Elsősorban hosszú és sérült hajszálakra ajánlott. Az öblítés nélküli formula segít abban, hogy a haj sokáig sima és göndörödés mentes maradjon. Ami az összetevőket illeti, a L’Oreal Elseve Dream Lengths Heat Slayer Pre-Iron Spray Leave-In vitaminokat, fehérjéket és ricinusolajat tartalmaz, ezért képes puhává és kellemes tapintásúvá tenni a hajat. Ugyanezek az összetevők felelősek a csomók és a töredezés kezeléséért is. És természetesen védik a hajat a magas hőmérséklettől, amellyel a forró hajformázás jár. A Dream Lengths Heat Slayer Pre-Iron Spray-t szinte bármelyik drogériában megtalálod.

#4  Kerastase Chronologiste Thermique Regenerant

méret: 5,27 fl. oz / 150 ml

Itt egy másik professzionális hajápoló termék, amelyet a hőkárosodás elleni védelemre terveztek. Emellett javítja a haj textúráját, így jobban néz ki és könnyebben formázhatóvá válik. A Kerastase Chronologiste Thermique Regenerant kisimítja a kutikulákat, így a haj simább, fényesebb és hidratáltabb lesz. Miből készül ez a csodálatos formula? Hialuronsavat, abyssine-t és E-vitamint tartalmaz, ezért képes megvédeni a hajat még akkor is, ha a hőmérséklet eléri a 440°F / 230°C-ot. Annak ellenére, hogy a Kerastase oly sok mindent kínál, a flakononkénti ára elég magas, ezért a legtöbb felhasználó továbbra is olcsóbb, de ugyanolyan hatékony megoldások után kutat.

#5 Kevin Murphy Ever Smooth

méret: 5,27 fl. oz / 150 ml

Ez a termék akkor mutatja meg teljes potenciálját, amikor magas hőmérsékletnek van kitéve. Mire képes? Simává és ellenállóbbá teszi a hajat a magas páratartalommal szemben, ami remek hír azoknak, akiknek gondot okoz a göndörödés és a szöszös haj. A Kevin Murphy Ever Smooth egy könnyű formula, amely kezelhetővé teszi a hajat és természetes hatást kelt. Az összetevők listája ígéretesnek tűnik, mivel fehér ciprussal és kék ciprussal kevert fakéreg kivonatot tartalmaz. Parabéneket és szulfátokat azonban nem tartalmaz, ami szintén nagy plusz. Véleményünk szerint a Kevin Murphy Ever Smooth egy igazán remek termék, de lehetne egy kissé olcsóbb is.