Hogyan legyen a hajunk természetes módszereknek köszönhetően egészséges?

Ha mostanában tartását vesztett, zsíros vagy fakó a hajad, akkor jó ötlet lehet a természetes hajápolók bevetése. Talán a fürtjeidnek még gyengédebb törődésre van szükségük? Esetleg a természetes hajápolási termékekkel kellene próbálkoznod, amelyek egészségessé és gyönyörűvé teszik a megjelenését. A részletes tanácsokért folytasd az olvasást.

Szerezz be természetes vagy micellás samponokat 

A természetes samponok a “hagyományos” samponokkal ellentétben nincsenek telepakolva szilikonokkal és szintetikus anyagokkal, éppen ezért bár nagyszerűen tisztítanak, esetenként irritációt is kiválthatnak. Amennyiben a fejbőröd könnyen kiszárad vagy viszketne, akkor ezek a samponok csak tovább rontanak a helyzeten. A termékben lévő anyagok, a por, a szmog és egyéb méreganyagok szintén felboríthatják a fejbőr egyensúlyát, így eredményezve korpát vagy zsírosodást. Neked olyan hatékonyan tisztító termékekre lesz szükséged, mint a micellás samponok, amelyek tényleg képesek alaposan megtisztítani a fejbőrt. Egyszerre gyengédek a hajjal és a fejbőrrel.

Szilikonmentes kondicionálók használata 

Általában nem vagyunk túl tudatosak a kondícionáló kiválasztásakor. Mivel mesés végeredményről álmodozunk, így hajlamosak lehetünk bedőlni a csomagon feltüntetett hangzatos ígéreteknek és a csábító illatnak. Sajnálatos módon azonban nagyon sok kondícionáló hosszú távon a hajat szárító és a helyzetet csak tovább rontó összetevőkkel van teletömve. Ráadásul a szilikon alapú termékeket nehéz kimosni a hajból. Válassz olyan kondícionálókat, amely a természet erejét vetik be a haj ápolásához. Amikor erre kerül a sor, soha ne érd be kevesebbel!

Kapcsold ki a hajszárítót és dobd el a hajsütővasat! 

Na jó, talán enyhén túl lőttünk a célon, de soha ne feledd, a hajvasaló használatával mindig megégeted a hajadat. A magas hőmérséklet megtöri a diszulfid kötéseket a hajban, ezzel lehetetlenítve el a regenerációjukat. Ezáltal a haj összetöredezik és könnyen károsodik. Tartogasd a hajvasalót különleges alkalmakra.

Ne feküdj le vizes hajjal 

Tudtad, hogy a nedves haj szuper egyszerűen megroncsolható?! Egyetlen menekülőút van: óvatosan töröld csak át. Finoman nyomkodd át vele, hogy magába szívja a felesleges vizet. Fésülködés közben se húzgáld a hajad. Légy gyengéd, ehhez egy széles fokú fa kefe a legmegfelelőbb, amely megakadályozza az elektrosztatikusságot. Amikor vizes hajjal alszol el, akkor a fürtök a párnának dörzsölődnek. Ez felsérti a hajszálak külső rétegét és végső soron törékennyé teszi őket. Hogy a helyzet csak még rosszabb legyen, a hajad ébredés után az éjszakai forgolódás következtében botrányosan fog kinézni. Ha kedves akarsz lenni a fürtjeidhez szerezz be egy puha selyemből készült párnahuzatot, amely sokkal gyengédebb, mint a pamut társai.

Tegyél olajat a hajadra!

Ami az otthoni hajápolást illeti, ez szintén egy aduász. Az olajos hajpakolások kortól, haj típustól és színtől függetlenül is remekül ápolnak! Az olajok telítve vannak Omega zsírsavakkal, illetve szaturált és szaturálatlan zsírokkal. Első lépésben tisztában kell lenned a hajad porozitásával (ennek megállapítására online könnyen hozzáférhetőek a tesztek), mert ehhez mérten kell megválasztanod a hajolajadat. A jó hír az, hogy az olajok nem csak szebbé, hidratáltabbá vagy ápoltabbá teszik a hajszálakat, de a fejbőrt is táplálják, erősítik a hajhagymákat és működésre ösztönzik ezeket. Végeredményben a haj egészségesen nő majd és nem potyog ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük