Hogyan néz ki egy esti bőrápolási rutin?

Az esti bőrápoló rutin célja a bőr tisztítása és az éjszakai pihenés előtti nyugtatás. Hogyan kell kinéznie egy esti bőrápoló rutinnak?

Tisztítás

Ez az esti ápolás egyik kulcsfontosságú szakasza. A tisztítás lehetővé teszi a faggyú és a halott bőrsejtek eltávolítását, a feltett smink lemosását és a nap folyamán az arcra telepedett port is így távolítjuk el arcunkról. Ha nem tisztítjuk meg rendszeresen és megfelelően az arcunkat, a sminkünk soha nem úgy fog kinézni, ahogy mi szeretnénk. A csalódások elkerülése érdekében válasszon olyan arctisztító folyadékot, amely a bőrünk típusának megfelelő. A víz is fontos; a desztillált víz a legjobb.

Hidratálás

A bőr típusától függetlenül hidratálni kell a bőrt. Az éjszakai krémnek koncentráltabbnak kell lennie, és gazdagabb összetételűnek, mint egy nappai krém esetében, hogy maximális nedvességet biztosítson a bőrnek. Fürdés után azonnal alkalmazzuk, mert ilyenkor a bőr könnyebben veszi magához az értékes összetevőket. A szem körüli érzékeny bőrről se feledkezzünk meg. Az arcnak kifejezettn erre a részére tervezett krémeket érdemes választani. Egy nagyon kicsi, vékony réteget elegendő felvinni. A még jobb eredmény elérése érdekében érdemes szérumot választani, ami még a szokásos hidratáló szereknél is gazdagabb összetételű, de csak száraz arcra és nyakra alkalmazható. A hetente egyszer vagy kétszer használt arcmaszkok is gazdagítják a napi bőrápoló rutint.

Hajápolás

Ha hajunk hajlamos töredezni és kiszáradni, hajmosás után alkalmazzunk kondícionáló spray-t. A termék megkönnyíti a haj kifésülését és megvéd a károsodásoktól is. A laza, alacsony lófarok jó éjszakai frizura választás hosszú haj esetén.

Alvás mindenek felett

Semmi sem frissíti úgy az arcbőrt, mint az alvás. A legjobb, ha legalább 7-8 órát tudunk aludni, és még 11 előtt lefekszünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük