Műszempillák: Jó és rossz oldala, minden amit tudni érdemes!

A szempilla hosszabbítás a szépségszalonokban igényelhető egyik legnépszerűbb szolgáltatások egyike. Rengeteg előnye van, de érdemes tudni a negatív oldaláról is. A műszempilla mindig szerencsés megoldás? Lássuk a mérleget. 

A kezelés során a kozmetikus műszempilla szálakat helyez a saját szőrszálakra. A használt módszer függvényében egy vagy akár több szál is kerülhet egy szempillára. Végeredményben szempillaspirál nélkül lesz a szempillasor dús, a szem pedig hangsúlyos.

Műszempillák előnyei: Miért tekinthető jó választásnak? 

1. Azonnali hatás

A szempillanövesztő szérumoknak és olajoknak jó néhány hétre van ahhoz szükségük, hogy valóban hosszabbítani tudják a szempillákat. A hosszabbítással azonban nem kell várnunk, hiszen már az első alkalommal látványos a változás. A szempilláink néhány óra leforgása alatt válnak vastaggá és teltté.

2. Nem lesz szükség szempillaspirálra 

A műszempillák helyettesítik a sminktermékeket. A szempillaspirál többé nem lesz kötelező tartozéka a sminkes táskádnak, mert az új pilláidnak nem lesz további szüksége a volumennövelésre.

3. 0-24-ben csodás pillák

Egy szempillaspirált minden egyes nap végén el kell távolítani, míg a tartós megoldás 0-24-ben a nap bármely szakában hibátlan marad.

4. Lenyűgöző pillák jó pár hétre 

A megfelelően felaplikált hosszabbítás nagyon sokáig megmarad. A legprofibbak akár 2 hónapig is tökéletesek lesznek, mindenféle utánsminkelés nélkül is. Jóllehet a szempillák valós élettartama soktényezős.

5. Pénzspórolás

Csak egyszer kell elvégeztetned a töltést, majd akár hetekig semmi gondod nem lesz a pilláiddal. Ez idő alatt nem kell pénz pocsékolnod a szempillaspirálra vagy sminklemosó folyadékra, ami igazán kifizetődő.

A műszempillák árnyoldala: Mivel kell tisztában lennünk? 

1. Költséges 

Ez a szépségszalonokban elérhető egyik legdrágább kezelés. Ha magas minőséget szeretnél, értelemszerűen többet kell fizetned. Az olcsó, rosszul felhelyezett megoldások gyorsan cserben hagyhatnak, akár sérüléseket is eredményezhetnek.

2. Újra kell töltetned 

Sajnálatos módon rendszeresen újra kell töltened, mert a sajátjaiddal együtt ezek is kipotyognak. Általában a szükséges ismétlés gyakorisága 2-3 hétre tehető.

3. Néhány esetben lehetetlen használni őket 

A hosszabbítás a természetes szempillákra kerül, amennyiben a tiéd nagyon ritkás vagy esetleg egy kemoterápia során kihullott, úgy a felhelyezésük ellehetetlenül

4. Gondozni kell őket 

Követned kell néhány szabályt. A felhelyezésüket követő 24 órában óvatosnak kell lenned: tilos őket megérinteni vagy vízzel érintkezniük. Az első pár napban tilos úszni, vagy szaunázni menni, valamit olyan dolgokat csinálni, amely a kihullásukat eredményezhetik. Mindig gyengédnek kell lenned a műszempilláidhoz, legyen szó a smink felviteléről vagy eltávolításáról.

5. Természetellenesnek hat 

A műszempillák ellen irányuló egyik legnagyobb érv, hogy természetellenes hatást keltenek.  Jóllehet létezik néhány módszer a műszempillák természetessé tételére, azonban előfordulhat, hogy nincs megfelelően rögzítve, túl vaskosra vagy karikatúra szerűre sikerül a végeredménye.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük