Nanoil Retinol Face Serum: Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a retinolos kezelésből?

Habár a kutatók a retinolt már az előző században felfedezték, ez a vitamin azóta sem veszített népszerűségéből. A retinolt megtalálod már arckrémekhez, maszkokhoz és szérumokhoz adva is. Meglepő módon az utóbbi mutatja a legjobb eredményeket az otthoni öregedésgátló kezelés során. Gondolkodtál már azon, hogy a retinol miként hat a bőrre? Miután elolvastad cikkünket, már tudni fogsz mindent, amit tudnod kell a retinolról, illetve a bőrápolásban betöltött szerepéről.

legjobb retinolos arcszérum Nanoil

Kinek jó a retinolos szérum?

A retinolos arcszérum minden bőrtípus esetében működik. Érdekes módon azok nyernek vele a legtöbbet, akiknek pattanásos a bőre, mivel a retinol eltünteti a pattanásokat, és kezeli a gyulladást. Az érzékeny bőrűeknek sem kell visszariadnia a retinoltartalmú szérumtól, mivel ez nem okoz irritációt, különösen ha egy kiváló minőségű termékről van szó, mint például a Nanoil Retinol Face Serum-ról, amit még vegetáriánusok és vegánok is használhatnak.

Miért a Nanoil Retinol Face Serum?

Számos oka van, amiért a Nanoil retinolos szérumot ajánljuk. Először is egy 50 ml-es üvegben kapható, tehát a Nanoil jól láthatóan nagyobb mennyiséget kínál, mint a legtöbb öregedésgátló szérum, másodszor pedig kevesebb költséget is jelent, hiszen kevesebbet fizetsz majdnem kétszer annyi termékért, mint amennyit mások ajánlanak. Emellett a Nanoil retinolos arcszéruma Boerhavia diffusa gyökérkivonattal dúsított, ami egy növényi eredetű antioxidáns. A termék könnyen elérhető; csak annyit kell tenned, hogy ellátogatsz a Nanoil hivatalos oldalára – nanoil.hu – és megrendeled a terméket a házhozszállítást választva. Megjegyzés: A Nanoil retinolos arcszérum felhasználhatósági idejének meghosszabbításához a terméket sötét és száraz helyen kell tárolni.

A Nanoil retinolos szérum alkalmazása

A retinolos kezelés legjobb hatásainak eléréséhez néhány egyszerű lépést kell csak követned, melyek a következők:

1. Reggel vagy este?

A retinolos szérumot csak az esti szépségápolásba kell bevezetni. Az este felvitt anyagok mélyebbre jutnak a bőrben, vagyis jobb hatásokat képesek kifejteni. Emellett a retinolt nem ajánlatos kitenni a napfénynek, azaz reggeli használata nem túl jó ötlet.

2. Minden nap vagy csak minden második nap?

A bőrgyógyászok és kozmetikusok egyetértenek abban, hogy a retinolos arcszérumot nem ajánlatos 4-nél több alkalommal használni egy héten belül. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a kezelések kezdetén – különösen, ha egyáltalán nem használtál még semmilyen retinolos bőrápoló terméket korábban – csak hetente egyszer ajánlatos alkalmazni. Később fokozatosan gyakoribbá teheted használatát, folyamatosan szem előtt tartva, hogy a bőrnek idő kell, amíg hozzászokik ehhez az öregedésgátló anyaghoz.

3. Nedves vagy száraz bőrre?

A retinolos szérumot csak száraz bőrre szabad felvinni. Ez azt jelenti, hogy miután eltávolítottad a sminked, és megtisztítottad az arcod, várnod kell egy kicsit, hogy teljesen megszáradjon. Körülbelül 15 perc után már folytathatod a kezelést a retinolos szérummal. Nincs szükség 2-3 cseppnél többre egy alkalommal, amit bele kell masszíroznod az arcba. Ehhez az ujjaid hegyét vagy egy jáde arcmasszírozót is használhatsz. Mikor a bőröd teljesen beszívja a szérumot, ami legtöbbször kb. 20 percet vesz igénybe, használj valamilyen hidratálót vagy egy tápláló arckrémet.

ajánlott retinolos arcszérum Nanoil

4. Fényvédő krém és a retinol

A retinolos bőrkezelést mindig összekötik a fényvédelemmel. Ez nemcsak azt jelenti, hogy lefekvés előtt kell felvinned a retinolos arcszérumot, hanem azt is, hogy reggel használnod kell valamilyen, legalább 50 faktoros fényvédő krémet. Hogy miért? Mert a retinol érzékenyebbé tehet a nappal szemben, ami szeplőkhöz vezet. A jó hír az, hogy a retinolos arcszérumot egész évben használhatod, feltéve, hogy minden alkalommal használsz fényvédőt, mielőtt elmész otthonról. A szakértők nem ajánlják a retinolos kezelést, ha néhány napot a strandon tervezel tölteni, vagy általánosságban olyan helyre mész, ahol közvetlenül ki leszel téve a napsugárzásnak. Ehelyett kipróbálhatsz ilyenkor egy C-vitaminos szérumot, ami szintén fellelhető a Nanoil ajánlatai között.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük