Sminkötletek az ünnepi időszakra, bulikra és családi összejövetelekre

Jól tudjuk, hogy azokon az év végi varázslatos napokon mindenki mesésen és elegánsan szeretne kinézni. Szerencsére létezik néhány egyszerű és költséghatékony sminkes trükk, melyeknek köszönhetően olyan káprázatos leszel, hogy a barátok és családtagok csak ámulnak majd. Sajátítsd el ezeket a sminkes trükköket, hogy ragyoghass! Legyen szó  ünnepi partiról, családi összejövetelről vagy egy elegáns bálról.

Ünnepi sminkötletek családi összejövetelekhez: Elegáns mégis természetes megjelenés 

1. Hidratáld a bőröd

Semmi kétség afelől, hogy a hibátlan, hosszú órákon át tartó smink alapja a hidratált bőr. Rendkívül fontos, hogy visszazárjuk a bőrbe a nedvességet, hiszen így garantálhatjuk, hogy nem kell több réteg smink a legjobb formád eléréséhez és akár no-makeup – láthatatlan – sminket is készíthetsz. Egyetlen dolgot kell észben tartanod: mindenféle smink előtt hidratálj alaposan és várd meg, amíg az ténylegesen felszívódik.

2. Vidd fel az alapozót 

A családi összejövetelhez tökéletes alapozó kiválasztásakor két dolgot kell észben tartanod.  Előszöris egész este a helyén kell maradnia, de a maszkhatást nem eredményezhet. Ezen követelmények teljesítéséhez válasz egy közepes fedésű alapozót, amit majd egy lapos ecsettel viszel fel. Ahelyett, hogy az egész arcodat bemaszatolnád az alapozóval, inkább az ecset segítségével tapicskoló mozdulatokkal oszlasd el készítményt az arcodon, fordíts különös gondot az orr körüli részekre.

3. Használj szemceruzát 

Mindegy, hogy a programodban szentestei vacsora vagy családi összejövetel szerepel, itt az alkalom, hogy a szokásosnál jobban kiemeld a szemeidet. Használj puha szemceruzát (pl. gyöngyházfényű), hogy kiemeld azokat a gyönyörű szemeidet. Jó ötlet lehet a szemceruzát vadító színű szemhéjfestékekkel kombinálni, így érve el sokkal vonzóbb és stílusosabb megjelenést. Természetesen egy jó szempillaspirál sem hiányozhat. Mivel ezek a családi találkozók gyakran igen meghatók, ügyelj arra, hogy vízálló spirált használj. Valljuk be a vacsora kellős közepén senki nem szeretne arra eszmélni, hogy a kitörő érzelmek következtében a könnyekkel együtt a szemfesték is végig folyt az arcon.

4. Tegyél fel rúzst

Az ünnepi asztalhoz leülve valószínűleg te is evésbe, ivásba és folyamatos nassolásba kezdesz majd, ehhez pedig egy olyan rúzsra lesz szükséged, amely kiállja a megpróbáltatásokat. Ilyen alkalomra használj egy szuper tartós folyékony rúzst (matt a legjobb) vagy olyan színezőt, amely több órára megfesti az ajkakat.

Partismink ötletek az ünnepekre: Ragyog & csábító

1. Készítsd elő a bőrödet 

Ismétlés: a hidratált arcbőrön az alapozó tovább megmarad hibátlannak. Az ünnepi buliba készülő sminked lehet vadabb, mint a családi összejövetelre szánt, ilyenkor bedobhatsz fényes szemfestékeket és néhány csillogó kiegészítőt – felvillanyozó hatással teszel a társaidra.

2. Hangsúlyozd a szemeidet 

A felső szemhéjadra használj arany és réz festéket, majd barna (pl.csoki) szemceruzával hangsúlyozd a szempillatövedet. Kétségtelen, hogy egy karácsonyi buli jó alkalom lehet a műszempillák bevetésére, de persze nem kötelező, ha önmagában csodásak a természetes pilláid (pl. rendszeresen használhatsz szempillanövesztő szérumot is).

3. Fesd ki a szádat 

Ugyanakkor nem kell vérvörösre rúzsoznod magad egy buliba. Akkor is mesésen fogsz kinézni, ha finoman egy kevés csillámos szájfénnyel kiemeled azt, ezzel kölcsönözve természetes megjelenést magadnak.

Báli sminkötletek az ünnepekre: Hangsúlyos estélyi megjelenés 

1. Válassz tartós alapozót 

Válassz olyan alapozót, amely se nem fog lefolyni, se nem elegyedik az arcodon lévő faggyúval. Szintén tanácsos egy könnyű szem alá való korrektorral vagy szemkörnyékápolóval aláhidratálni, hiszen ez a környék a halványságából fakadóan sokszor problémás.

2. Használd a megfelelő fixáló port 

Tudtad, hogy egy egyszerű bamusz por segítségével hosszantartóvá és lágyabbá tehet a sminkedet? Leegyszerűsítve, az ilyen porok arról nevezetesek, hogy visszaverik a fényt, így téve ragyogóvá az arcszínedet. Egyszerűen porozd be az arcodat és gondoskodj róla, hogy minden elkészült fotón mesésen fogsz kinézni.

3. Hangsúlyozd a szemeidet 

Válassz egy vibráló és gyöngyházfényű színt a szemhéjpalettádról. A szemed sarkaihoz tegyél néhány árnyalattal sötétebb színt, ezzel hangsúlyozva és adva neki mélységet. A csábos megjelenés fokozásáért tegyél folyékony szemtust a szempillák tövébe és ilyenkor némi műszempilla is belefér.

4. Legyen bíbor színű az ajkad 

Szerintem százszázalékosan egyetérthetünk abban, hogy egy karácsonyi bálnál nincs jobb alkalom arra, hogy az ember vörös rúzst viseljen. Gondosan helyezd fel a rúzst, majd porral fixáld. Majd jöhet még egy réteg rúzs. Miért használd ily módon? Egyszerűen így kaphatod a legtartósabb végeredményt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük